Druppelt u ook wel eens urine na?

Veel mensen denken dat urineverlies alleen bij vrouwen voorkomt. Maar niets is minder waar. Eén op de vier mannen boven de 40 jaar krijgt ermee te maken. Meestal als gevolg van een prostaatvergroting of een prostaatoperatie. 

 

Blijf er niet mee rondlopen

Wist u dat er vaak iets aan urineverlies te doen is? Uw urineverlies heeft een oorzaak en mogelijk is die oorzaak weg te nemen! Met goede oefeningen is blijvende incontinentie vaak te verhelpen of sterk te verminderen. 

Urineverlies na een prostaatoperatie

 

Eén op de vijf mannen krijgt na een prostaatoperatie last van urineverlies. Daarom geeft de uroloog vaak het advies om voorafgaande aan de operatie naar een bekkenfysiotherapeut te gaan voor bekkenbodemoefeningen. U leert er uw bekkenbodemspieren te trainen.

Ook kan een bekkenfysiotherapeut ná de operatie bezocht worden. Want als de bekkenbodemspieroefeningen niet voldoende resultaat geven heeft deze therapeut mogelijk ook nog een aantal andere hulpmiddelen voor u zoals myofeedback of elektrostimulatie.